Иран се готви да нападне Израел? GPS услугите в страната прекъснаха

Израел е в най-висока степен на готовност

04.08.2024 | 20:29 Редактор: Тодор Петров
Напрежението се покачва.

GPS услугите в голяма част от Израел беше прекъсната поради опасения от предстояща иранска атака срещу територията на страната, съобщи ДПА, позовавайки се на вестник Times of Israel и новинарския сайт Ynet. Прекъсванията са засегнали не само граничните райони в близост до Ливан, но и гъстонаселените райони в центъра на страната.

Освен че предоставя на потребителите указания, системата за GPS позициониране се използва и от безпилотните летателни апарати, за да идентифицират целите си.  

Израел е в най-висока степен на готовност, след като Иран заплаши да отвърне на удара заради убийството на политическия лидер на палестинската въоръжена групировка "Хамас" Исмаил Хания в Техеран. Ислямската република обвинява израелските сили за атаката, но Израел все още не е коментирал официално обвиненията, че носи отговорност за нападението.

Според съобщения в медиите шофьорите в Израел внезапно са открили, че зададените от тях координати в мобилните им устройства са започнали да показват, че се намират в ливанската столицата Бейрут.

Още преди голямата атака на Иран през април, включваща стотици ракети и дронове, израелската армия заяви, че умишлено е нарушила работата на сателитната система за позициониране. Израелската армия отказа да даде коментар във връзка с днешните смущения в GPS услугите, съобщи БТА.

Друга индикация за потенциалното предстоящо нападение от страна на Иран и съюзническите му милиции в други страни от Близкия изток е пристигането на командира на Централното командване на САЩ генерал Майкъл Ерик Курила, както съобщи американският информационен портал Axios.

Генерал Курила посети Израел малко преди голямото нападение на Иран през април.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ELENA90
преди 11 минути
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар