Володимир Зеленски се похвали с първите пристигнали в Украйна изтребители F-16

Местоположението им остава тайна

04.08.2024 | 19:40 Редактор: Тодор Петров
Володимир Зеленски се радва на новите изтребители.

Украинският президент Володимир Зеленски показа първите получени от страната му многоцелеви изтребители F-16.

"Често ни казваха, че това не е възможно, но ето - вече е реалност. Направихме го. Гордея се с нашите момчета, които овладяват тези изтребители и вече започнаха да ги използват за страната ни", заяви той на фона на два бойни самолети на писта, чието местоположение остава тайна.

Други два изтребителя бяха показани да прелитат над същата база.

Зеленски заяви, че се надява да лобира и за това съюзнически съседни държави да помагат за прехващането на руски ракети, изстрелвани към територията на Украйна, чрез разговори в Съвета НАТО-Украйна.

"Това е още един инструмент и аз искам да го изпробвам, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността малка коалиция от съседни държави да сваля вражески ракети", подчерта украинският президент.

Украинският президент не съобщи с колко F-16 вече разполагат Военновъздушните сили на Украйна, но беше категоричен, че те не са достатъчни, предаде БНР.

По-рано днес управителят на Донецка област Вадим Филашкин обяви задължителна евакуация на всички 744 деца и на родителите им от град Новогродивка и от 11 села в близост до фронта там.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ELENA90
преди 9 минути
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар