Еманюел Макрон вбеси французите: Държавата му е в криза, а той се забавлява с мъже на плажа

Президентът почива на френската Ривиера заедно със семейството си

04.08.2024 | 19:13 Редактор: Тодор Петров
Нови проблеми за Макрон

Ваканцията на френския президент Еманюел Макрон идва в момент, когато отпуските на полицията са отменени, лекарите от спешна помощ и спешните отделения са в пълна готовност, а общинските служители полагат извънреден труд, за да поддържат града в по време на най-голямото спортно събитие.

Той почива на френската Ривиера заедно със съпругата си Брижит, дъщеря си Лоранс Озиер и нейния партньор Матю Графенстаден.

Семейството е отседнало във Форт де Брегансон, който някога е бил военен пост, използван от френските войски в битки срещу англичаните през 1707 и 1793 г. Френският президент е оборудвал историческата крепост с плувен басейн и сигурни комуникации, за да може да управлява страна от морския бряг.

Снимка: X

Почивката му идва и на фона на политическа криза за Франция, която няма правителство, а виновникът за това е самият Макрон. Възмущението на французите се разпали допълнително, след като френски таблоид пусна снимки на Макрон, заобиколен от мъже на яхта, които сякаш се боричкат с него, пише dnes.bg.

Френският всекидневник Le Figaro нарече Макрон "случайния работник на Елисейския дворец" - имайки предвид официалната резиденция на президента.

Запитани за оттеглянето на президента в решаващ момент, екипът на Макрон каза, че той все още е начело, фокусирайки се върху Олимпиадата и следейки отблизо събитията, развиващи се в Близкия изток. 

Снимка: БГНЕС
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 29 минути
Бабичката е само за прикритие на пеееддераса Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Киро ПШростото
преди 39 минути
1
1 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 40 минути