fallback

Затвориха летището в Катания заради поредното изригване на вулкана Етна

От Сицилия не кацат и не излитат самолети

04.08.2024 | 16:40 Автор: Тодор Петров

Поредното изригване на вулкана Етна наложи временното затваряне на летището в Катания, което блокира всички полети. Ръководството на летището обяви пренасочване на полетите към други сицилиански градове, което причини неудобство на много пътници, пише ANSA.

В неделя (4 август) летището Катания преустанови работа поради интензивната вулканична дейност на вулкана Етна, която доведе до образуването на плътен облак от пепел. Това явление драстично намали видимостта, което накара SAC да преустанови всички пристигащи и заминаващи полети. 

Няколко полета са пренасочени към летище "Фалконе Борселино" в Палермо, а в някои случаи - към Трапани и Комисо.

Изригванията на Етна не са рядко явление и летището е било изправено пред подобни затваряния в миналото, обикновено ограничени до кратки периоди, които не надвишават 12 часа.

Понастоящем от Сицилия не кацат и не излитат самолети, а ситуацията продължава да се следи от съответните органи, предаде "Фокус".

Етна в момента преживява период на интензивна активност. По данни на INGV кратерът Ворагине е показал значителна активност, която е завършила с образуването на фонтан от лава.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback