fallback

Камала Харис става първата чернокожа кандидат-президент на САЩ

"Обичаме страната си, вярваме в обещанието за Америка", заяви вицепрезидентът на Щатите

03.08.2024 | 19:17 Автор: Деси Николова

Вече няма съмнение - вицепрезидентът Камала Харис ще бъде официалната номинация на демократите за президент на САЩ. В проведеното допитване тя събра повече от 2350 делегати за предстоящата национална конференция. Камала заяви, че ще приеме номинацията.

Камала Харис влиза в историята като първата чернокожа, издигната за най-високия пост в САЩ. Ако спечели изборите, тя ще е и първата жена президент на страната. След проведеното гласуване онлайн на партийните делегати тази седмица достигането на необходимия брой гласове беше обявено също на виртуално събитие. Харис се включи дистанционно. 

"Обичаме страната си. Вярваме в обещанието за Америка. И за това е тази кампания. Официално ще приема вашата номинация следващата седмица, след като периодът на виртуално гласуване е приключил. Но вече съм щастлива, че имаме достатъчно делегати. А по-късно този месец ще се съберем на конференцията в Чикаго, обединени като една партия и там ще можем да отпразнуваме този исторически момент заедно", каза вицепрезидентът на САЩ Камала Харис.

Съперникът на Харис – издигнатият от републиканците Доналд Тръмп е готов да се яви с нея на дебат. Той се споразумя с Fox News, че словесният двубой ще бъде в студиото на телевизията. Планираната дата е 4 септември – два дни преди да започне предсрочното гласуване в изборите, насрочени за 5 ноември.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback