fallback

Всеки втори грък не може да си позволи почивка това лято

Само 10% от гърците могат да си позволят нощувка в хотел

03.08.2024 | 17:08 Автор: Деси Николова

Проучване в Гърция показва, че половината гърци не могат да си позволят почивка това лято. Опозицията обвинява правителството в липса на добра социална политика. Само 10% от гърците могат да си позволят нощувка в хотел по време на лятната почивка, по данни на проучване на Европейския общ синдикат.

Директорът на Института по проучване на нагласите на потребителите, Левтерис Кйосес, съобщава, че 55% от гърците няма да ходят на почивка по време на отпуската си поради невъзможност да си платят нощувки и скъпите фериботни билети.

Гърците с ниски доходи прекарват по няколко дни при роднини в провинцията или при приятели на морето. За да спестят от разходите за гориво в районите, близки до море, водят децата си на близкия плаж за през деня, посочват данните.

Хотелиерите също потвърждават тенденцията на липса на финансови възможности на гърците, като съобщават, че в хотелите има повече чужденци, отколкото гърци, информира БНР. Опозицията отново атакува с тези данни правителството за липса на икономическа политика за повишаване стандарта на гърците.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback