Най-богатите хора в света изгубиха $134 млрд.

Джеф Безос се раздели с цяло състояние

03.08.2024 | 12:17 Редактор: Тодор Петров
Безос загуби много пари.

Състоянието на Джеф Безос се сви с 15,2 милиарда долара в петък, което му даде първо място в мащабния спад, изтрил 134 милиарда долара от състоянието на 500-те най-богати хора в света.

Акциите на Amazon.com Inc. паднаха с 8,8% на фона на по-широка разпродажба на пазара, намалявайки нетната стойност на Безос до 191,5 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. 

Еднодневното заличаване е третото му най-лошо, изоставайки само от 4 април 2019 г., когато богатството на съоснователя на Amazon падна с 36 милиарда долара след развода му, и от 29 април 2022 г., когато акциите на Amazon паднаха с 14%.

Технологичните милиардери Марк Зукърбърг, Сергей Брин и Лари Пейдж също загубиха по над 3 милиарда долара в петък, тъй като акциите на Meta Platforms Inc. и Alphabet паднаха по време на търговията в Ню Йорк. Състоянието на технологичните магнати е спаднало с общо 68 милиарда долара.

60-годишният Безос, вторият най-богат човек в света, стабилно разтоварва акциите на Amazon тази година. Той продаде акции на стойност около 8,5 милиарда долара за девет търговски дни през февруари.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС