Кремъл: Владимир Путин е в чудесна форма и с уникално функциониращ мозък

Продуктивността му не спада, каза Дмитрий Песков

02.08.2024 | 22:34 Редактор: Вяра Димова
Кремъл хвали Путин.

Президентът на Русия Владимир Путин е в чудесна физическа форма, води напълно здравословен начин на живот, той има уникален мозък, чиято продуктивност не спада по никое време на деня. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за в. "Комсомолская правда".

"Физически той е много силен мъж, в чудесна форма и с уникално функциониращ мозък. Той борави с толкова голямо количество данни и информация, при това борави с еднаква ефективност, както сутрин, така и след полунощ. Това ще рече, че продуктивността на мозъка му не спада", каза той, отговаряйки на журналистически въпрос за тайната на работоспособността на руския лидер.

По думите му, тя се крие в "уникалния му талант" на истински работохолик. Песков отбеляза, че това са "уникални характеристики", с които Путин значително превъзхожда голяма част от колегите си по света, пише "Труд".

"Президентът по принцип трябва да се занимава с общи въпроси, но това не е неговият стил. Той предпочита да навлиза в детайлите. Ако днес се занимава със селското стопанство, той ще знае всички детайли на международната търговия със зърно, как се осъществява тя и прочее. Той ще знае, как се внасят торове", обясни Песков.

Снимка: БГНЕС