"Свръхбогатите ни убиват": Активисти блокираха VIP входа на концерта на Тейлър Суифт

Те излязоха с публикация в социалните мрежи

02.08.2024 | 15:48 Редактор: Искра Ангелова
Силно недоволство в Полша.

Активисти за климата в Полша блокираха VIP достъпа до стадиона, на които Тейлър Суифт изнася тридневен концерт. Те обвиняват американската певица, че е откъсната от проблемите на околната среда, предаде АФП.

Петима членове на активистката група "Последно поколение" блокираха автомобили, за които се смята, че са свързани с антуража на Суифт, когато те пристигнаха на Националния стадион във Варшава.

Групата, която носеше плакати с надписи "Богатите живеят за наша сметка" и "Свръхбогатите ни убиват", по-късно беше обградена от полицията и арестувана.

"Изборът на Тейлър е очевиден"

"Десетки хиляди хора преживяват пристигането на Тейлър Суифт в Полша. Стотици хиляди ще умрат заради необузданото разточителство на най-богатия един процент, включително Тейлър Суифт", заявиха активистите в публикация в Instagram.

Според групата, чиито членове в миналото са блокирали пътища в полската столица, "изборът на Тейлър е очевиден".

"Тя е символ на откъсването на богатите от екологичната реалност, особено заради използването на частния ѝ самолет. Не може да има феминизъм без действия за предотвратяване на климатичния колапс", казаха активистките, цитирани от БГНЕС.

Недоволство по цял свят

През юни двама протестиращи от Just Stop Oil влязоха на лондонското летище "Станстед" и напръскаха частни самолети с оранжева боя, твърдейки, че самолетът на Суифт е кацнал там часове по-рано.

По-късно полицията съобщи, че по това време самолетът на Суифт не е бил на летището.

Снимка: БГНЕС