fallback

Проливни дъждове блокираха пътища в Германия

Аварийни екипи са се отзовали на сигнали за стотици инциденти

02.08.2024 | 15:27 Автор: Толя Стоянова

Силни поройни дъждове с гръмотевични бури наводниха и блокираха пътища в Германия. Причиниха значителни щети в някои части на страната, като някои райони се готвят за нови валежи, 

Аварийни екипи са се отзовали на сигнали за стотици инциденти, като сред най-засегнатите е районът на Франкония в провинция Бавария. Няколко автомобила са потънали в наводнени подлези в градовете Нюрнберг и Фюрт, а в един от районите е имало и временно прекъсване на електрозахранването. Наводнени са били улици и мазета, информира ДПА, позовавайки се на официалните власти.

Най-големи щети са причинени в резултат на силна гръмотевична буря в района на Унтермерцбах, северно от Нюрнберг, където склад с около 60-70 автомобила е пламнал, вероятно вследствие на паднала мълния, съобщи местната противопожарна служба. Според полицията щетите са за 5 млн. евро, предаде БТА.

В град Нордхаузен, в северната част на провинция Тюрингия, също са били наводнени улици и мазета. Противопожарните екипи са били викани многократно, за да изпомпват водата от наводнени мазета и да разчистят пътища, някои от които са били покрити с кал и отломки.

Снимки: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback