Откриха тялото на високопоставения командир на "Хизбула"

Нетаняху също коментира ликвидирането му

31.07.2024 | 21:15 Редактор: Деси Николова
Тялото му е открито в Южен Бейрут.

Тялото на високопоставения командир на "Хизбула" Фуад Шукр е било намерено почти 24 часа след като той беше убит при израелски удар в южен Бейрут, предаде АФП.

Атаката е била последвана от втора часове по-късно, при която загина политическият лидер на "Хамас" Исмаил Хания в Техеран. Това предизвика страхове, че войната в Газа може да ескалира до по-голям регионален конфликт.

Източникът, който пожела да остане анонимен, заяви, че "тялото на Шурк е било открито под руините на атакуваната сграда".

Израелските военни обявиха, че вечерният им удар на 30 юли е "елиминирал" Шурк. Той е обвиняван, че е извършил ракетната атака по анексираните Голански възвишения, при която загинаха 12 деца в арабския град на друзите.

Израелската армия описва Шурк като "най-високопоставения командир" на "Хизбула" и "дясната ръка" на ръководителят на групата Хасан Насрала, информира БГНЕС.

По-рано днес "Хизбула" потвърди, че Шурк се е намирал в атакуваната сграда, но твърди, че съдбата му все още е неясна.

Израел "нанесе съкрушителни удари на всички наши врагове". Това заяви от своя страна министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху.

Снимка: БГНЕС