Какво накара 17-годишен да коли невинни деца в Англия?

Според разследващите нападението не е свързано с тероризъм

30.07.2024 | 18:39 Редактор: Тодор Петров

Великобритания е в шок след необяснимата и жестока атака на непълнолетен над деца. Жертвите са три, а 11 са ранените при нападението с нож в студио за танци в Саутпорт, Северозападна Англия. 

Задържан за престъплението е 17-годишен младеж. Мотивите му за извършеното тежко деяние остават неясни.

Децата са се намирали в зала, където е имало занятия по танци и йога. Семинарът е бил на тема "Тейлър Суифт". Предполага се, че вратата на клуба е била оставена отворена заради горещото време. Свидетели описаха сцени с кръв като от филм на ужасите и паническо бягство от мястото. 

Две от децата са загинали на място, в болница по-късно почина и деветгодишно момиче. От полицията уточниха - ранените са общо 11, шест деца и двама възрастни остават в критично състояние. Заподозреният е задържан малко след атаката. 

"Задържаният 17-годишен младеж е от Банкс, графство Ланкашър. Роден е в Кардиф. Арестуван е по подозрение в убийство и опит за убийство. Смятаме, че възрастните са били ранени, докато са се опитвали смело да защитят нападнатите деца", заяви Серена Кенеди от полицията на Мърсисайд. 

Според разследващите нападението не е свързано с тероризъм и не се издирват съучастници. Премиерът Киър Стармър поднесе съболезнованията си на семействата на жертвите. Крал Чарлз III също поднесе своите съболезнования и изрази най-дълбоко съчувствие. Той заяви, че се моли за всички засегнати от инцидента, който нарече ужасяващ.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС