Отмъщението на Бенямин Нетаняху срещу "Хизбула" - както и когато прецени

Израелският кабинет се събра на извънредно заседание

29.07.2024 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

Опасенията за ескалация на напрежението между Тел Авив и "Хизбула" и избухването на нова война в Близкия изток се засилват. Кабинетът по сигурността на Израел упълномощи премиера Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната да решат кога и как да отвърнат за смъртоносната ракетна атака над контролираните от Израел Голански възвишения в събота.

Ковчезите с телата на 12 деца и младежи, които загинаха ракетната атака над Голанските възвишения в Ливан, преминаха по улиците в Мадждал Шамс в последния им път. Заради атаката в събота, за която Тел Авив обвини групировката "Хизбула", израелският кабинет се събра на извънредно заседание.

"Сърцата на всички са разбити"

Министрите разрешиха на премиера Бенямин Нетаняху да отмъсти, както и когато прецени.

"Сърцата на всички ни са разбити от тези гледки. Прегръщаме семействата, прегръщаме цялата общност в нейния труден момент, който е и наш труден момент. Държавата Израел няма да преживее това с мълчание", заяви Нетаняху.

Напрежението расте

"Хизбула" отрече нейните бойци да са отговорни за атаката над футболното игрище. Но в контролираните от Израел ливански територии напрежението расте.

"Страхувам се от последиците. Какво ще правим, ако отново се случи утре. Това означава война. И ще загинат хора и от двете срани", сподели жена.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС