Разкриха причината за смъртта на Шиниъд О'Конър

Тя издъхна на 26 юли миналата година

29.07.2024 | 21:05 Редактор: Искра Ангелова
Официална версия за смъртта на великата певица.

Певицата Шиниъд О'Конър е починала от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и бронхиална астма, става ясно от смъртния ѝ акт, съобщи в. "Гардиън".

Новината беше съобщена за първи път от "Айриш Индипендънт", една година след смъртта на певицата. Първият съпруг на О'Конър и неин близък приятел Джон Рейнолдс е регистрирал смъртния акт в Лондон миналата сряда. В документа се отбелязва, че ирландската изпълнителка е починала от обостряне на хронична обструктивна белодробна болест и бронхиална астма заедно с инфекция на долните дихателни пътища от ниска степен.

О'Конър издъхна на 26 юли миналата година в дома си в южната част на Лондон на 56-годишна възраст. Тогава от полицията съобщиха, че не смятат смъртта ѝ за подозрителна. През януари тази година съдебен лекар постанови, че тя е починала от естествена смърт, припомня БТА.

О'Конър стана известна най-вече с хита си "Nothing Compares 2 U", който през 1990 г. оглави световните класации. Тя бе известна и като активист, обръщайки сериозно внимание на проблеми като малтретирането на деца, расизма и правата на жените. През 1992 г. певицата скъса снимка на папа Йоан-Павел II по време на телевизионното предаване "Сатърдей найт лайв" (Saturday Night Live).

Снимка: БГНЕС