fallback

Камала Харис призна изоставането си от Доналд Тръмп

"Нека не се заблуждаваме, предстои ни битка", заяви кандидатът за президент

28.07.2024 | 09:13 Автор: Елеонора Танева

Камала Харис заяви пред привърженици в Масачузетс, че все още изостава от Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом.

"Нека не се заблуждаваме, предстои ни битка. И ние сме догонващите в това състезание. Но това е кампания, която е задвижвана от хората. Припомням ви, че след деня, в който обявих кандидатурата си, станахме свидетели на най-голямото 24-часово фондонабиране в историята на президентските избори", каза кандидатът за президент.

Междувременно опонентът ѝ Доналд Тръмп обеща да създаде "стратегически биткойн резерв"  и да превърне САЩ в "световната криптостолица“.

"Биткойн не е просто технологично чудо. То е постижение на взаимодействието и на човешките постижения като цяло. Ако не прегърнем криптовалутите и тази технологията, Китай ще го направи, други страни ще го направят...", каза Тръмп в реч на конференцията "Биткойн 24" в Нешвил, щата Тенеси.

Думите му показват радикална промяна в позицията му относно криптовалутата. През 2019 г. той написа в социалните медии, че  "стойността на тези пари е силно променлива и се основава на нещо имагинерно“. През май тази година, обаче предизборната му кампания започна да приема и дарения в криптовалута, пише БНР.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback