fallback

Бенямин Нетаняху обеща "Хизбула" да плати висока цена след удар срещу деца на игрище

12 души на възраст между 10 и 20 години са убити, а десетки са ранени при атака срещу село в Голанските възвишения

28.07.2024 | 08:07 Автор: Елеонора Танева

Израелската армия няма да остави без отговор удара по село в Голанските възвишения. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви в социалната мрежа X, че ливанското движение "Хизбула" ще плати "висока цена - такава, каквато никога досега не е плащала".

Израелският министър на отбраната Йоав Галант също обеща "тежък удар по врага" в отговор на нападението. Той заяви това в разговор с духовния лидер на израелската общност на друзите, съобщи The Times of Israel.

Вечерта на 27 юли Северен Израел беше подложен на силен обстрел от Ливан. Според израелската армия един от снарядите е паднал върху футболно игрище, на което е имало деца. 12 души на възраст между 10 и 20 години са убити, а десетки са ранени. Израел обвини Ливан и "Хизбула", а ЦАХАЛ обеща "суров отговор“, пише БГНЕС.

Твърди се, че на футболното игрище е паднал снаряд Falaq-1 иранско производство, който се използва само от "Хизбула“. Самото движение отрича да е замесено в инцидента, а ливанското правителство осъди нападенията срещу цивилни граждани.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback