fallback

Тръмп със заявка: Ако ме изберете, няма да се налага да гласуване след 4 г.

Той говори за прекратяване на нашата демокрация, коментира адвокат по конституционни и граждански права

27.07.2024 | 22:27 Автор: Елеонора Танева

Заявка на Доналд Тръмп към негови поддръжници, че ако го изберат през ноември няма да се наложи да гласуват отново, разтревожи критиците на кандидата за президент.

"Християни, излезте и гласувайте! Само че този път - няма да ви се наложи да го правите повече. Знаете ли какво? Това ще бъде поправено! Ще се оправи. Няма да ви се налага да гласувате повече, мои прекрасни християни“, заяви Тръмп в петък вечерта на митинг, организиран в Уест Палм Бийч, Флорида, от крайнодясната застъпническа група Turning Point Action.

Ако го изберат им обеща, че след 4 години няма да се налага да гласувате отново. "Ще го оправим толкова добре, че няма да ви се налага да гласувате".

Думите на Тръмп - произнесени недалеч от неговия курорт и дом Мар-а-Лаго - веднага бяха посрещнати с недоумение в някои политически среди, пише БТА.

Адвокатът по конституционни и граждански права Андрю Зайдел например отговори на видеозапис на коментарите на Тръмп, разпространен в X, като написа: "Това не е фин християнски национализъм. Той говори за прекратяване на нашата демокрация и за установяване на християнска нация“.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback