fallback

Сергей Лавров: Русия няма да капитулира и ще постигне всички военни цели

Според него западните страни пренебрегват руската позиция

27.07.2024 | 14:59 Автор: Вяра Димова

Москва няма да капитулира, всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от руските държавни медии.

Дипломатът каза, че западните страни пренебрегват руската позиция.

"Президентът Путин многократно заявява, че Зеленски, със своя указ, подписан преди две години, забрани на себе си и на всички официални лица да водят преговори с Русия. Нищо не се случва, всички се правят на глухи за всичко и продължават да ни звънят, за да покажем градивен подход. Това сякаш означава капитулация в техните разбирания. Е, няма да се случи, всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати", категоричен е той.

Той уточни, че не слуша "какво говорят Владимир Зеленски и министърът на външните работи Дмитро Кулеба, тъй като те многократно са казвали, че са готови за преговори, а след това внезапно са променили мнението си".

"Кулеба не го говори това за първи път. А понякога казва напълно противоположни неща. Наскоро настояваха за преговори. Зеленски спомена готовността си в крайна сметка да седне на масата за преговори с руски официални лица", посочи руският външен министър, цитиран от БГНЕС.

Лавров твърди, че сега се представят редица идеи за разрешаване на конфликта в Украйна, защото "Западът започва да осъзнава, че е невъзможно да победи Москва".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback