fallback

Барак и Мишел Обама застанаха зад кандидатурата на Камала Харис

Едни от най-популярните фигури сред демократите

26.07.2024 | 16:15 Автор: Деси Николова

Барак Обама и съпругата му Мишел Обама застават зад кандидатурата на Камала Харис за Белия дом, съобщи Bloomberg. Ако Харис получи номинацията на Демократическата партия и бъде избрана за президент, тя ще е едва втората чернокожа в Белия дом и първата жена, както и първата с азиатски произход.

"Обаждаме се да кажем, че Мишел и аз не сме били по-горди да те подкрепим и да направим всичко по силите си, за да преминеш през тези избори и да (стигнеш до, бел. ред.) Овалния кабинет", заяви във видео Барак Обама.

Семейство Обама остават едни от най-популярните фигури сред демократите и тяхната подкрепа е ключова за кандидатурата на Харис, която генерира вълна от ентусиазъм сред членовете на партията, според които с нея се подобряват шансовете за победа срещу Доналд Тръмп.

Джо Байдън, който обяви излизането си от надпреварата по-рано в неделя, бе два мандата вицепрезидент на Барак Обама – избор, който го изкара от Сената и го постави на националната сцена. И макар Обама преди да е защитавал решението на Байдън да иска преизбиране, в частни разговори с приближени е признавал, че пътят на настоящия държавен глава ще е по-труден след неуспешния му дебат срещу Тръмп, съобщи по-рано Washington Post.

След като се оттегли, Байдън веднага подкрепи Камала Харис, но Обама първоначално се въздържа – решението, което показа, че дава време на партията да се обедини зад кандидат, заяви запознат източник. Обама е заемал подобна позиция и при предишни избори, пише investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback