Джо Байдън сипе обещания за светло бъдеще, докато Тръмп сипе обиди по Харис

Реших да предам щафетата на следващото поколение, заяви американският президент

25.07.2024 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

Американският президент Джо Байдън излезе публично за първи път след като обяви, че се оттегля от кампанията за нов мандат в Белия дом. Той обясни защо е взел своето решение. 

В обръщението от Овалния кабинет Байдън отправи послания към сънародниците си - на фона на снимки с членове на своето семейство. 

"Почитам тази служба, но повече обичам страната си. За мен беше чест да служа като ваш президент. Но защитата на демокрацията, която е заложена на карта, е по-важна от всяка титла. Реших, че най-добрият начин да продължим напред е да предам щафетата на следващото поколение, защото това е най-добрият начин да обединим страната", обясни американският президент. 

Байдън с обещания до края на президентския мандат

Байдън заяви, че в оставащите шест месеца от президентския си мандат ще работи за намаляване на разходите за работещите, за растеж на икономиката и ще се бори срещу политическия екстремизъм и насилието.

Той обещава също укрепване на коалицията от държави, които да не позволят на руския президент Владимир Путин да превземе Украйна и да нанесе още щети. Призивът му към избирателите е да подкрепят неговия вицепрезидент Камала Харис. 

Доналд Тръмп атакува словесно Камала Харис

На митинг в Северна Каролина кандидатът на републиканците Доналд Тръмп нападна своя нов съперник, като я нарече "ултралиберална движеща сила". Тръмп критикува Харис и за отношението ѝ към абортите с думите, че тя иска убийства на бебета. 

"Тя би била най-радикалният ляв екстремист, който някога се е разполагал в Белия дом. Никога не е имало такъв лунатик като нея. Камала отвори границите ни, което позволи на 20 милиона нелегални чужденци да нахлуят в страната ни от цял свят", настоя той.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 часа
Мале, колко сте пристрастни... направо ми се повръща от вашите статии. Тази медия направо си е на заплата при "Демократичната" американска партия. Много е жалко положението в БГ он еър. Сигнализирай за неуместен коментар