fallback

Руски Су-27 проследи над Черно море британски изтребители и разузнавателен самолет

Нарушение на държавната граница на Руската федерация не е допуснато

24.07.2024 | 22:20 Автор: Елеонора Танева

Руски изтребителят Су-27 е ескортирал в Черно море стратегическия разузнавателен самолет RC-135 и два изтребителя "Тайфун" на британските военновъздушни сили. Държавната граница не е нарушена, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

"На 24 юли руските средства за контрол на въздушното пространство над Черно море засякоха въздушни цели, приближаващи се до държавната граница на Руската федерация. Екипажът на руския изтребител е идентифицирал въздушните цели като стратегически разузнавателен самолет RC-135 и два изтребителя Typhoon, които  приближавали руския военен самолет към държавната граница на Руската федерация. Руският самолет се завърна благополучно на родното летище. Нарушение на държавната граница на Руската федерация не е допуснато там", уточниха от МО на Русия, цитирано от ТАСС.

Руските военни подчертават, че полетът на руския изтребител е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води, без пресичане на въздушни маршрути или опасно приближаване на самолети на чужда държава. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback