fallback

Бебе оцеля по чудо в корема на мъртвата си майка в Газа

Въздушен удар разрушил къщата на семейството в Ал-Нусейрат

24.07.2024 | 17:54 Автор: Толя Стоянова

Израелски въздушен удар разрушил къща в Ал-Нусейрат в централната част на Газа. При атаката е загинала бременната в деветия месец Ола Ал-Курд, но бебето ѝ оцеляло, както и съпругът ѝ, който е хоспитализиран.

"Чудо е, че плодът е останал жив вътре в нея, когато тя вече е била мъртва", каза баща ѝ Аднан Ал-Курд пред Ройтерс, гледайки снимка от дипломирането на дъщеря си.

Експлозията, подобно на много други, уби няколко души от семейството. Това е ежедневна трагедия в Газа, откакто Израел започна своята офанзива в Газа в отговор на опустошителното трансгранично нападение от палестински бойци на "Хамас" на 7 октомври миналата година, предаде "Труд".

"Тя искаше да държи детето си и да изпълни дома ни с неговото присъствие. Тя казваше: "Надявам се, че това ще компенсира загубата на моите братя мъченици и ще върне живота в нашия дом", разказа Ал-Кърд.

Хирурзите в болницата "Ал Ауда" в Нусейрат, където Ола е отведена след атаката, успяват да извадят бебето - Малек Ясин. След това то е преместено в болница "Ал Акса" в Деир ал-Балах.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback