Български полицаи с обучени кучета вече охраняват Париж за Олимпийските игри (+СНИМКИ)

1900 полицейски служители от 45 страни се грижат за сигурността на Игрите

24.07.2024 | 17:05 Редактор: Елеонора Танева
Полицейските кучета са обучени да откриват експлозиви

20 български полицаи вече са в Париж и подпомагат френските си колеги в изпълнението на задачи по опазване на обществения ред и за гарантиране на сигурността на Олимпийските и Параолимпийски игри 2024 г.

Заедно с още 1900 полицейски служители от 44 страни, българските полицаи активно участват в мисии за граничен контрол и наблюдение, на летищата в град Париж и по вътрешната граница между Франция и Испания, информира МВР.

За осигуряването на безопасността на световното събитие се грижат и 5 български полицейски кучета, обучени за откриване на експлозиви.

Те, заедно с водачите си ежедневно претърсват всички места, които ще бъдат посетени от публиката в деня на откриването на Олимпиадата - лодките по река Сена, спортни зали, стадиони и други сцени и помещения, които ще станат арена на събитията, планирани от организаторите.

Усилията на обединените полицейски сили целят да гарантират спокойствието и реда на милионите жители и гости на френската република в периода на провеждане на Олимпийските игри.

Снимки: Пресцентър на МВР