fallback

Доналд Тръмп за Харис: Лъжливата Камала разрушава всичко, до което се докосне

Гордо ще изваждам досиетата срещу Тръмп, закани се кандидатът на демократите

24.07.2024 | 13:53 Автор: Деси Николова

Първа предизборна изява на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Тя веднага нападна кандидата на републиканците Доналд Тръмп на митинг в щата Уисконсин, и очерта кампанията като сблъсък между прокурор и престъпник. Тръмп контраатакува като нарече Харис "лъжкиня". 

Камала Харис говори пред повече от 3000 души в Милуоки, щата Уисконсин.

"Познавам хора от типа на Доналд Тръмп. И в тази кампания ви обещавам, че гордо ще изваждам досиетата срещу него. Тази кампания е за две различни представи за нашата нация. Едната е фокусирана върху бъдещето, другата - върху миналото. Вярваме в бъдеще, в което всеки човек има възможността не просто да се справя, а да върви напред", заяви вицепрезидентът на САЩ.

Харис вече си осигури необходимия брой делегати, който ще ѝ гарантира номинация на Конвенцията на Демократическата партия през август. Доналд Тръмп не ѝ остана длъжен и написа, че "Лъжливата Камала разрушава всичко, до което се докосне!". 

Той на свой ред атакува политиките ѝ за миграцията. Тръмп заяви готовност да се изправи срещу нея на дебат. Според последно проучване - на Ройтерс/Ипсос, Камала Харис получава 44% на сто от гласовете на избирателите, с два процента повече от Тръмп.

Междувременно директорът на "Сикрет сървис" Кимбърли Чийтъл подаде оставка на фона на проверките за пропуски в сигурността след опита за убийство на републиканския кандидат този месец в Пенсилвания.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback