fallback

Имотен спор е причината за масовата стрелба в Хърватия

При инцидента загинаха поне 6 души

23.07.2024 | 12:49 Автор: Деси Николова

Имотен спор е довел до масовата стрелба в Хърватия, при която загинаха поне 6 души. Те бяха убити по време на стрелба в дом за възрастни хора в източната част на страната. Според местните медии държавата е в шок от инцидента, тъй като това е рядък случай на насилие с оръжие в балканската страна.

51-годишният Крешемир Пахоки, бивш военен, е влязъл в старчески дом в Дарувар - на около 130 километра източно от Загреб, и е открил огън.

"За съжаление, петима загинаха веднага при инцидента, а след това получихме сигнал от болницата, че още един човек е починал. Шестима души са загинали, шестима са ранени", каза пред медиите ръководителят на хърватската полиция Никола Милина. 

Хърватските медии съобщават, че убиецът, бивш ветеран от войната, роден през 1973 г., е влязъл в старческия дом и е започнал да стреля. Той е убил майка си, която е била настанена в дома, други обитатели, както и служители на дома.

Според новинарския портал N1, първоначално той е избягал от местопроизшествието, но по-късно е задържан от полицията, предаде "Труд".

Причината за масовата стрелба е неуреден документално имот. Пахоки се ядосал, че неговата майка предписала къщата си на собствениците на старческия дом, в който била настанена. Тя взимала ниска пенсия, с която не успявала да си купува всички лекарства и да си позволи нужното лечение на болестите. Затова потърсила собствениците на дома за възрастни и им обещала имота си, тъй като, по думите ѝ, нямало кой да се грижи за нея.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback