fallback

Камала Харис си осигури подкрепата на мнозинството делегати за кандидат-президент

Джо Байдън я подкрепи

23.07.2024 | 07:55 Автор: Толя Стоянова

Американският вицепрезидент Камала Харис си осигури подкрепа на мнозинството делегати на Националния конгрес на Демократическата партия, за да стане кандидат за президент, твърдят източници, цитирани от Ройтерс.

Президентът Джо Байдън подкрепи Харис в неделя, когато се оттегли от надпреварата на фона на въпроси за неговата възраст и здравословното състояние. Той обеща да остане на поста си като президент до края на мандата си на 20 януари 2025 г.

Проучване на Асошиейтед прес сред делегатите показа, че тя има подкрепата на 2538 делегати, което е много повече от необходимите 1976 делегати, за да спечели гласуването през следващите седмици. Председателят на Национален комитет на Демократическата партия Джейми Харисън заяви вчера, че партията ще излъчи кандидат за президент до 7 август, предаде БТА.

Делегатите все още могат да променят мнението си преди 7 август, но никой друг не получи гласове в проучването на АП, а 57 делегати казаха, че не са решили.

В първата си публична поява в понеделник Харис събра привърженици с дебютна реч от кампанията, в която обеща да преследва кандидата на републиканците Доналд Тръмп като прокурор в съдебната зала, какъвто някога е била.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback