Смениха цялото ръководство на полицията в Атина заради корупция

Участие в престъпната група за изнудване е взел и арестуваният директор на полицията

22.07.2024 | 19:34 Редактор: Беатрис Младжова
Служителите са заподозрени в изнудване.

Напълно сменено е ръководството както на общинската полиция, така и на общинските полицейски участъци в Атина, Гърция. Кметът на града Харис Дукас прави тази крачка след като беше разбита престъпна група за изнудване, в която е участвал и вече арестуваният директор на общинската полиция, съобщи АНА-МПА.

При арестите, извършени на 6 юли, са били задържани девет общински служители и пет други лица. Те са заподозрени, че са изнудвали собственици на кафенета и ресторанти в центъра на Атина и са им искали заплащане, за да бъдат третирани благосклонно при установяването на нарушения, предаде БТА.

Твърди се, че сред водачите на престъпната група е била 43-годишната Нанси. Първоначално тя се свързвала със собствениците на заведенията и им предлагала защита срещу заплащане в случай на установени нарушения, след което е разпореждала на участващите в аферата общински служители да извършат целенасочени проверки именно на тези места. В дома на майка ѝ са открити големи парични суми, скрити в торби за боклук и пакети.

Снимка: архив БГНЕС