С бъгита и мотоциклети руски военни превземат опорни пунктове на Украйна

Предимство е високата им скорост на движение, заявиха от Министерството на отбраната на Русия

22.07.2024 | 09:41 Редактор: Вяра Димова
Русия промени атаката на бойното поле.

От руското министерство на отбраната  обявиха, че щурмови части на Източната група на руските въоръжени сили на бъгита и мотоциклети превземат опорни пунктове на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в южното донецко направление, пишат руски медии.

"Щурмови самолети от танковата група "Восток" използват бъгита и мотоциклети за проходимост, за да преодоляват открити, обстрелвани пространства по пътя към опорните пунктове на противника. Високата скорост на движение на нашите изтребители не позволява на противника за използване на безпилотни летателни апарати или насочване на артилерия. Моторизираните стрелци и танковите екипажи използват тази тактика от Бурятия при неотдавнашното нападение на село Урожайное в Донецката народна република враг и създава условия за по-нататъшно настъпление на части на морската пехота", се казва в доклада.

Уточнява се, че по време на боевете за Урожайное пехотен отряд на украинските въоръжени сили се е предал на ударна авиация. Всички вражески войници са евакуирани на безопасно място и са получили медицинска помощ, пише "Труд".

"Противникът се бие основно с дронове, той не знае как да се бори с нищо друго. Техният личен състав не се съпротивляваше дълго време, след като вече бяхме влезли в тяхната зона, те веднага се върнаха назад", каза заместник-командирът на щурмова рота с позивна Topkhar.

Снимка: архив, БГНЕС