fallback

Доларът поевтиня след решението на Джо Байдън да се оттегли

Американските държавни ценни книжа поскъпнаха

22.07.2024 | 08:32 Автор: Тодор Петров

Президентът на САЩ Джо Байдън прекрати кампанията си за преизбиране и подкрепи вицепрезидента Камала Харис, която ще се бори с Доналд Тръмп за мястото в Белия дом. След новината доларът поевтиня, а американските държавни ценни книжа поскъпнаха.

Китайските облигации поскъпнаха, след като централната банка намали основния лихвен процент. Доходността по 10-годишните държавни облигации на Китай спадна с близо 2 базисни пункта, след като Китайската народна банка понижи краткосрочния лихвен процент за първи път от почти една година, засилвайки подкрепата за растежа.

Фючърсите на бенчмарковите облигации със същия срок се повишиха до рекордно висока стойност. Китайските борсови индекси се понижиха, засилвайки регионалните загуби от Япония до Австралия на фона на слабостта в технологичния сектор. 

Инвеститорите анализираха по-голямата вероятност Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември след слабото представяне на Байдън на дебатите, като залозите за победа на Тръмп се увеличиха миналата седмица след покушението срещу него. Въпросът за инвеститорите е дали да продължат същия курс, след като Байдън се отказа от кандидатурата си за преизбиране. 

Tesla Inc. и Alphabet Inc. ще бъдат първите от т. нар. "Великолепна седморка", които ще отчетат приходите си във вторник. Анализаторите вероятно ще окажат натиск върху гиганта в областта на електрическите превозни средства на Илън Мъск относно напредъка на плановете му за роботакси. Инвеститорите ще се фокусират и върху приходите на Google от изкуствен интелект.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Свят
fallback