Зеленски: Украйна е благодарна на Джо Байдън за неизменната подкрепа

Той уважи решението на американския си колега да се оттегли от предизборната надпревара

22.07.2024 | 06:58 Редактор: Вяра Димова
Зеленски благодари на Джо Байдън

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че уважава "трудното, но силно решение" на американския си колега Джо Байдън да се оттегли от предизборната надпревара, предаде "Ройтерс".

"Украйна е благодарна на президента Байдън за неизменната подкрепа за страната в борбата ѝ за свобода, която наред със силната двупартийна подкрепа в САЩ е била и остава от решаващо значение", написа украинският лидер в социалната мрежа X.

"Много силни решения бяха взети през последните години и те ще бъдат запомнени като смели стъпки, предприети от президента Байдън в отговор на бурните времена. Уважаваме днешното му трудно, но силно решение", допълни украинският лидер.

Зеленски съобщи, че Украйна е подсилила своята противовъздушна отбрана с още една система Patriot, доставена от Германия.

"Германската система Patriot пристигна", обяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение, цитиран от ДПА.

Германия досега е доставила на Киев три системи за противовъздушна отбрана Patriot, а по думите на украинския президент, третата система е готова за развръщане, предаде БТА.

"Ще можем да направим повече в небето. Остава още много работа и защитата ни в никакъв случай не е гарантирана, но това е все пак придобивка за Украйна", подчерта още Зеленски.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
защита
преди 44 минути
Една система Пейтриът струва 1 милиард долара, а една ракета, за нея - 4 милиона долара..... Сигнализирай за неуместен коментар