fallback

Мъж обезглави бюст на Сталин в руски парк

Заподозреният се издирва

21.07.2024 | 20:08 Автор: Искра Ангелова

Неизвестен мъж с чук е обезглавил статуя в чест на съветския диктатор Йосиф Сталин в град близо до Москва, съобщават руските държавни медии.

"В събота в парк в Звенигород (град на 40 км западно от руската столица, бел. ред.) мъж във възбудено състояние отдели с чук главата на бюст на Сталин", заяви анонимен полицейски източник за информационната агенция РИА Новости.

Заподозреният се издирва

От пресслужбата на полицията в Московска област са съобщили за РИА, че заподозреният се укрива и се издирва от органите на реда. Канал за местни новини в Telegram излъчи видео, показващо как предполагаемият извършител на това деяние се приближава до паметника с тъп предмет и му нанася силен удар, информира БТА.

Медията "Осторожно новости" публикува снимка на повредения бюст на Сталин.

Паметникът е монтиран през 2023 година

Твърди се, че заподозреният е разбил и бюст на Ленин в същия парк, като е откършил характерната му брадичка, според друга снимка, предоставена от този източник.

"Осторожно новости" съобщава, че паметникът на Сталин е бил монтиран от група активисти през лятото на 2023 г. без съгласието на местните власти, които обаче не са го премахнали, въпреки протестите на местните жители.

Снимка: БГНЕС / Архив

fallback
Още от Свят
fallback