fallback

Доналд Тръмп отива на първи предизборен митинг след опита за убийство

Към него ще се присъедини и избраника за вицепрезидент Джей Ди Ванс

20.07.2024 | 15:44 Автор: Беатрис Младжова

Доналд Тръмп ще проведе първия си предизборен митинг днес, след като едва избегна опит за атентат преди седмица и след конвенцията, на която затвърди контрола си над Републиканската партия.

Тръмп ще се появи в Гранд Рапидс, в щата Мичиган в САЩ на бойното поле заедно с новия си избраник за вицепрезидент, американския сенатор от Охайо Джей Ди Ванс. Това ще бъде първото им съвместно предизборно събитие като официалната републиканска президентска двойка, информира Ройтерс.

Тръмп и Ванс ще излязат на сцената в Гранд Рапидс с Републиканската партия обединена зад тях след номинационната конвенция тази седмица. За разлика от тях, демократите са в смут и вече не е сигурно дали президентът Джо Байдън ще бъде кандидатът на Демократическата партия, който ще се изправи срещу Тръмп на изборите на 5 ноември.

Байдън е изправен пред нарастващи призиви от много избрани служители в собствената си партия да се оттегли като кандидат за Белия дом и да прекрати кандидатурата си за преизбиране, след слабото му представяне в дебата срещу Тръмп миналия месец.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback