fallback

Н. Пр. Йоси Леви Сфари: Хората са изложени на дезинформация и тя води до омраза

"Различни държави инвестират в такива кампании", посочи израелският посланик у нас

20.07.2024 | 12:37 Автор: Беатрис Младжова

Израелският посланик у нас Негово превъзходителство Йоси Леви Сфари коментира темата за антисемитизма в Европа и България.

"Един от основните въпроси, проблеми, пред които сме изправени днес, са социалните медии - това са основните проблеми. Хората са изложени на много дезинформация и тя много често води до омраза. Много често зад тази омраза стоят различни държави - например Русия, Китай и Иран, които инвестират много пари точно в такива кампании. Преди една седмица в САЩ беше публикувана информация, че Иран финансира демонстрации срещу Израел и в Израел няколко израелци са хванати, че са манипулирани и служат на Иран, като си играят с умовете, мислите на хората. Това е слабото място на демокрацията и това всъщност води до антисемитизма", посочи израелският посланик.

По негови думи отношенията между българи и евреи винаги са били на добро ниво.

"Наистина България има различни корени. Винаги споменаваме спасяването на евреите, но корените между отношенията между евреите и българи започват преди векове и съществуването на тези общности и сътрудничеството между тях винаги е било добро още от времето на Османската империя, а това е основата за спасяването на евреите и след това последвалите добри отношения между нашите народи", допълни Н. Пр. Йоси Леви Сфари.

Гледайте цялото интервю в 17:30 в предаването "Брюксел 1".

fallback
Още от Свят
fallback