Доналд Тръмп обеща на САЩ край на нелегалната миграция

Кандидатът за Белия дом разказа за опита за покушение срещу него

19.07.2024 | 13:59 Редактор: Беатрис Младжова

Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ. В четвъртия и последен ден на голямата партийна конференция в Милуоки, кандидатът за Белия дом държа първата си реч след покушението срещу него миналата събота.

Тръмп описа по драматичен начин случилото се по време на митинга в Пенсилвания, когато 20-годишен младеж откри стрелба и го рани в ухото. 

"Чух силен звук и усетих, че нещо ме удари наистина, наистина силно в дясното ми ухо. Казах си: "Уау, какво беше това"? Може да е само куршум. Можеше и да не съм тук тази вечер. Кръв се лееше навсякъде, но по някакъв начин се чувствах много сигурен, защото Бог беше на моя страна", разказа кандидатът на президент на САЩ.

Тръмп призова всички да почетат паметта на бившия началник в пожарната Кори Комператоре, който загина при атентата. Той похвали и агентите на "Сикрет Сървис", за които каза, че са се намесили бързо. 

Сред обещанията, които Тръмп отново даде пред привържениците си, е да сложи край на нелегалната миграция и да завърши строежа на стената по границата с Мексико.

За съперника му – демократът Джо Байдън, вестник "Ню Йорк Таймс" написа, че той вече приема, че е възможно да се оттегли от надпреварата. От щаба му нарекоха информацията напълно невярна. Байдън е в изолация временно, след като даде положителен тест за Ковид-19, но продължава да изпълнява задълженията си.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
krassimirpopov@gmxco
преди 44 минути
STE VIDIM KATO DOIDECH NA VLAST KAKVI STE GI NADROBICH. Сигнализирай за неуместен коментар