fallback

Джей Ди Ванс: За Тръмп казваха, че е тиранин, а той призова за единство след опита за убийство

Сенаторът прие номинацията за вицепрезидент

18.07.2024 | 14:40 Автор: Беатрис Младжова

Вече и официално кандидатът за вицепрезидент на Доналд Тръмп е Джей Ди Ванс. 39-годишният сенатор прие номинацията за поста. А в знак на солидарност с Тръмп, който миналата седмица стана мишена на покушение, участници в Националния конгрес на републиканците се появиха с превръзки на ушите. 

"Официално приемам вашата номинация да бъда вицепрезидент на Съединените американски щати", заяви Джей Ди Ванс

Той посвети голяма част от речта си на "работещите хора", които счита за най-потърпевшите в момента. По думите му стоките с ниска себестойност от Китай, вносът на енергоносители от страни, враждебни на САЩ и притокът на милиони нелегални мигранти са довели до незавидно положение трудолюбивите американци.

"Заедно ще защитим заплатите на американските работници. При нов мандат администрацията на Тръмп ще попречи на Китайската комунистическа партия да изгражда своя средна класа на гърба на американските граждани. За Тръмп казваха, че е тиранин. Че трябва да бъде спрян на всяка цена. И как отговори той? Призова за национално единство, за национално спокойствие, буквално веднага след като убиец едва не отне живота му", коментира кандидатът за вицепрезидент на САЩ.

В синхрон с ласкавите оценки за поведението на Тръмп, присъстващи на конференцията си сложиха превръзка на ухото, солидарни със своя лидер, който беше ранен на митинг в Пенсилвания.

В кулоарите на партийното събрание се продаваха тениски със снимка на бившия президент, направена миг след стрелбата, на която той е с вдигнат юмрук и с кръв по лицето.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС  

fallback
Още от Свят
fallback