Пожарникар в Гърция получи инфаркт

Днес е един от най-горещите дни в страната

18.07.2024 | 12:00 Редактор: Искра Ангелова
Пожарникар в Гърция получи инфаркт

Пожарникарите в Гърция продължават борбата с няколко разпръснати огнища от големия пожара, възникнал вчера в Коринтия. На мястото остават противопожарни сили и горски командоси с десетки превозни средства, а от въздуха през вчерашния ден са се опитали да атакуват 10 самолета и 12 хеликоптера.

Общински цистерни с вода, строителни машини, както и доброволци също помагат в гасенето.

Освен тримата ранени пожарникари, според информация от противопожарната служба, още един пожарникар е получил инфаркт и е бил откаран в болница в Атика, съобщава кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

За днес е обявена четвърта степен опасност от пожари за шест области в Гърция: Атика, Пелопонес, Централна Гърция, Западна Гърция, Северния егейски район и Източна Македония и Тракия. В сила е и превантивна забрана за движение на превозни средства и хора в националните паркове, горите и зоните с висок риск от пожари.

Според прогнозата на метеоролозите днес ще е един от най-горещите дни в рамките на топлинната вълна, обхванала Гърция през тази седмица, като най-високите температури - до 43 градуса, се очакват в западните, централните и северните зони на континенталната част на страната.

Затворени остават всички археологически паметници в Атина от 12:00 до 17:00 часа.

Снимка: БГНЕС