fallback

Коалиционните сили спират настъплението на Ислямска държава в Ирак и Сирия

20.01.2015 | 09:07 Автор: Мартина Ганчева

Коалиционните сили са спрели настъплението на екстремистите от „Ислямска държава" в Ирак и Сирия. Бойци от канадските специални части са влезли в престрелка в Ирак с джихадисти и целта е била самоотбрана. Това е първият официално потвърден сблъсък между войници от международната коалиция, начело със Съединените щати и терористичната групоровка Ислямска държава. Канада е разположила в Ирак изтребители и бойци от специалните си части. Задачата на военните е да обучават иракската армия и кюрдските сили за самоотбрана.

Междувременно коалиционните сили обявиха, че са спрели настъплението на екстремистите от „Ислямска държава” в Ирак и Сирия.„В момента пречим на действията на екстремистите. На ислямистите се наложи да променят настъпателната тактика на водене на бойни действия на отбранителна”, заяви командващият канадските части генерал-лейтенант Джонатан Вейнс.

Вчера 7 души бяха арестувани в Израел по подозрение, че са се опитали да създадат в страната клетка на Ислямска държава. През септември властите в Тел авив обявиха джихадистката групировка извън закона.

 

fallback
Още от Свят
fallback