fallback

Джей Ди Ванс скочи на Джо Байдън и се противопостави на военната помощ за Украйна

"Приключихме с обгрижването на Wall Street", заяви американският сенатор

18.07.2024 | 09:29 Автор: Искра Ангелова

Американският сенатор Джей Ди Ванс, когото Доналд Тръмп номинира за негов вицепрезидент, излезе със силна реч, представяйки себе си като син на забравен индустриален град в Охайо. Той разказа за трудното си детство, но и обеща да се бори за работническата класа, ако бъде избран през ноември.

"Израснах в Мидълтаун, щата Охайо, малък град, където хората говорят, каквото мислят, строят със собствените си ръце и обичат своя Бог, своето семейство, своята общност и своята страна с целите си сърца. Но това е и изолирано място, забравено от управляващата класа на Америка във Вашингтон", каза 39-годишният Ванс в Милуоки.

Ванс обвини "политиците от кариерата" като президента Джо Байдън, който по думите му е в политиката още отпреди той самият да се роди, че унищожава общности като неговата със злополучни търговски политики и войни в чужбина.

"Виждането на президента Тръмп е толкова просто и в същото време толкова силно. Приключихме с обгрижването на Wall Street, дами и господа. Ще се посветим на работещите хора", изтъкна Ванс.

В знак за потенциалната си стойност за кандидат-президентската двойка Ванс многократно се обърна конкретно към работническата и средната класа в Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, колебаещите се щати от Ръждивия пояс, които вероятно ще решат изборите на 5 ноември.

Кандидатът за вицепрезидент разказа за баба си, която го е отгледала, докато майка му се борела със зависимост, и отдаде почит на майка си Бевърли, която присъстваше в залата. "Горд съм да заявя, че тази вечер майка ми е тук, десет години чиста и трезва. Обичам те, мамо", каза Ванс.

Речта му включваше много от основните принципи на тръмпизма, като обеща да отдаде приоритет на местното промишлено производство пред китайския внос и предупреди съюзниците, че вече няма "да се возят безплатно" при осигуряването на световен мир.

Ванс се противопостави на военната помощ за Украйна и защити опитите на Тръмп да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от Байдън. Той заяви, че правителството трябва да направи повече в помощ на работническата класа, като ограничи вноса, увеличи минималната заплата и се противопостави на корпоративното охолство. Тези позиции, които противоречат на традиционно пробизнес ориентираните позиции на Републиканската партия, следват тясно програмата на Тръмп.

Четете цялата статия в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback