Джей Ди Ванс скочи на Джо Байдън и се противопостави на военната помощ за Украйна

"Приключихме с обгрижването на Wall Street", заяви американският сенатор

18.07.2024 | 09:29 Редактор: Искра Ангелова
Силна реч на Джей Ди Ванс

Американският сенатор Джей Ди Ванс, когото Доналд Тръмп номинира за негов вицепрезидент, излезе със силна реч, представяйки себе си като син на забравен индустриален град в Охайо. Той разказа за трудното си детство, но и обеща да се бори за работническата класа, ако бъде избран през ноември.

"Израснах в Мидълтаун, щата Охайо, малък град, където хората говорят, каквото мислят, строят със собствените си ръце и обичат своя Бог, своето семейство, своята общност и своята страна с целите си сърца. Но това е и изолирано място, забравено от управляващата класа на Америка във Вашингтон", каза 39-годишният Ванс в Милуоки.

Ванс обвини "политиците от кариерата" като президента Джо Байдън, който по думите му е в политиката още отпреди той самият да се роди, че унищожава общности като неговата със злополучни търговски политики и войни в чужбина.

"Виждането на президента Тръмп е толкова просто и в същото време толкова силно. Приключихме с обгрижването на Wall Street, дами и господа. Ще се посветим на работещите хора", изтъкна Ванс.

В знак за потенциалната си стойност за кандидат-президентската двойка Ванс многократно се обърна конкретно към работническата и средната класа в Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, колебаещите се щати от Ръждивия пояс, които вероятно ще решат изборите на 5 ноември.

Кандидатът за вицепрезидент разказа за баба си, която го е отгледала, докато майка му се борела със зависимост, и отдаде почит на майка си Бевърли, която присъстваше в залата. "Горд съм да заявя, че тази вечер майка ми е тук, десет години чиста и трезва. Обичам те, мамо", каза Ванс.

Речта му включваше много от основните принципи на тръмпизма, като обеща да отдаде приоритет на местното промишлено производство пред китайския внос и предупреди съюзниците, че вече няма "да се возят безплатно" при осигуряването на световен мир.

Ванс се противопостави на военната помощ за Украйна и защити опитите на Тръмп да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от Байдън. Той заяви, че правителството трябва да направи повече в помощ на работническата класа, като ограничи вноса, увеличи минималната заплата и се противопостави на корпоративното охолство. Тези позиции, които противоречат на традиционно пробизнес ориентираните позиции на Републиканската партия, следват тясно програмата на Тръмп.

Четете цялата статия в investor.bg.

Снимка: БГНЕС