Доналд Тръмп е все по-близо и все по-уверен в победата

Иран категорично отрече обвиненията в заговор срещу кандидата за Белия дом

17.07.2024 | 19:01 Редактор: Деси Николова

Американските власти са получили разузнавателна информация, че Иран планира покушение срещу Доналд Тръмп, съобщи CNN. Това е станало известно преди опита за убийство на Тръмп в Пенсилвания миналата събота. 

В информацията на CNN се посочва, че няма индикации 20-годишният Томас Матю Крукс, който стреля по Тръмп, да е свързан с Иран. Охраната на републиканския кандидат за президент е била засилена допълнително. Информацията допълва критиките към американските органи, след като стана ясно, че младежът е стигнал безпрепятствено до покрива на близката сграда и е стрелял директно. Иран категорично отрече обвиненията в заговор.

Байдън призова за забрана на този тип оръжия

На предизборна проява в Лас Вегас сегашният президент и кандидат за втори мандат Джо Байдън призова за забрана на типа полуавтоматична пушка, която беше използвана при покушението срещу съперника му.

"Присъединете се към мен, за да премахнем тези военни оръжия от улиците на Америка. При стрелбата срещу Доналд Тръмп беше използван AR-15. Време е да ги забраним", заяви Байдън.

Републиканците подкрепят Тръмп

Тръмп е все по-уверен в победата си, след като получи подкрепата за Белия дом и на вътрешнопартийните си опоненти. Негови отявлени съперници, включително Ники Хейли, го подкрепиха публично, за да демонстрират републиканското единство. 

"Трябва да признаем, че има някои американци, които не са съгласни с него 100% от времето. Познавам някои от тях и сега искам да се обърна към тях. Моето послание е просто. Не трябва 100% от времето да сте съгласни с Тръмп, за да гласувате за него. Вземете пример от мен", призова бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли.

Тръмп беше подкрепен и от губернатора на Флорида Рон Десантис, който също беше сред основните му конкуренти на първичните избори.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС