fallback

Разкриха банда за изнудване на заведения в Гърция

Арестувани са 17 души и са конфискувани оръжия, ръчни гранати и ножове

17.07.2024 | 13:03 Автор: Беатрис Младжова

Полицията в Гърция разкри банда за изнудване на заведения. Членовете ѝ дават днес показания пред прокурора, а разследването продължава.

Арестуваните са обвинени в престъпления от заплаха и изнудване на собственици на заведения до бомбени атентати, палежи и нападения. Според разследващите бандата се е занимавала с трафик на наркотици, фалшификация на документи, както и трафик на мигранти.

При обиск в домовете на арестуваните 17 души са намерени и конфискувани автоматични оръжия, пистолети, ръчни гранати и ножове. Бандата  е участвала в различни прояви на насилие към собственици на барове, ресторанти и бензиностанции, като потърпевшите са дали  показания пред полицията.

Според шефа на криминалната полиция в Атина Фотис Дуицис арестуваните са участвали и в инциденти с футболни фенове. Гръцките власти взеха много строги мерки срещу спортното хулиганство. В ареста са 74 фенове на футболен отбор, които предизвикаха сблъсъци със стрелба пред стадион в Атина преди мач на "Панатинайкос", предаде БНР.

Снимка: архив БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback