60 души загинаха при израелски удари в Ивицата Газа

Атакувано е училище и хуманитарна зона, в което са приютени разселени хора

17.07.2024 | 07:14 Редактор: Толя Стоянова
Война в Газа

Най-малко 60 души са загинали при израелски въздушни удари в Ивицата Газа. Атакувано е училище, в което са приютени разселени хора. Ударена е и хуманитарна зона, съобщи "Гардиън".

Червеният полумесец информира, че 17 души са загинали при бомбен атентат в близост до бензиностанция в Маваси - район на брега на Средиземно море, пълен със стотици хиляди разселени хора. Други 16 души са загинали при удар, насочен към управляваното от ООН училище "Ал-Ауда" в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на Газа, предаде БГНЕС.

В изявление на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) се казва, че в училището е имало бойци на "Хамас". Нямаше незабавен коментар за удара в Маваси, но ЦАХАЛ заяви, че военновъздушните сили са нанесли удари по около 40 цели в Газа, включително постове за снайперист и наблюдение, военни структури и сгради, оборудвани с експлозиви. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Алито от София
преди 1 час
До кога Израел ще се оправдават с този *** оправдания, как пък все у болници и училища се крият бунтовници,къде е байдън деменциов, защо не праща и там помощи ,като у украйна на зеления наркоман, но за него е по точно за синът му по важно е украйна да се финансира, без значение колко жертви ще даде,и от долари без покритие,ще станат съвсем законни,а въобще не са малко, сигурно ще достигнат трилион Сигнализирай за неуместен коментар