fallback

Кой е кандидатът за вицепрезидент на Тръмп и защо е против милиардите за Украйна?

Кандидатът за президент беше приветстван с бурни овации

16.07.2024 | 18:58 Автор: Искра Ангелова

Доналд Тръмп вече официално е кандидат-президент на републиканците за Белия дом. А негов вицепрезидент при евентуална победа на вота през ноември ще бъде сенатор Джей Ди Ванс.

Тръмп беше приветстван с бурни овации и ставане на крака от хиляди делегати при влизането му в залата, където се провежда Националният конгрес на Републиканската партия. С превръзка на дясното ухо - Тръмп поздрави присъстващите с вдигнат юмрук под звуците на "Бог да благослови Америка".

Тръмп не държа реч, очаква се това да стане по-късно по време на 4-дневния конгрес на републиканците. В първия ден на форума обаче стана ясно кой ще бъде неговият кандидат вицепрезидент.

Джей Ди Ванс е бивш критик на Тръмп, но преминава през пълна трансформация до един от неговите най-пламенни защитници. Дори го определят като малкото копие на Тръмп, а едва на 39 години е сочен и като евентуален негов наследник за каузата "Да направим Америка отново велика".

Ванс стана известен в цяла Америка през 2016 г. с бестселъра си за бедното си детство. Изборът му е лоша новина за Украйна - Ванс е против милиардите долари финансова помощ, които САЩ отпускат на Киев във войната с Русия.

Политически анализатори и журналисти отбелязват, че триумфалната поява на Тръмп в Милуоки идва след поредица от щастливи стечения на обстоятелствата за него през последните две седмици - на първо място неуспешният опит за убийството му.

"Преди два дни злото дойде за човека, на когото се възхищаваме и обичаме толкова много. Благодаря на Бог, че сложи ръка на рамото на президента Тръмп", каза конгресменът от Джорджия - Марджъри Тейлър Грийн.

На второ място - безапелационната победа на Тръмп в дебата с Джо Байдън.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback