44% от украинците искат преговори за мир с Русия

Против са се обявили 35%, сочат данни на центъра "Александър Разумков"

16.07.2024 | 11:57 Редактор: Вяра Димова
Володимир Зеленски на фронтовата линия

Дошло е време за започване на мирни преговори с Русия - на това мнение са 44% от жителите на Украйна, против са се обявили 35%, 21% са били затруднени да отговорят. Това сочат резултатите от проучване, проведено от Украинския център за икономически и политически изследвания "Александър Разумков".

В рамките на допитването е установено, че 49% от жителите на Централна Украйна възприемат спокойно информацията за започване на преговори за мир с Русия. В западната част от страната обаче този показател е доста по-нисък - 35%, а в Източна Украйна - 33%.

На въпроса дали да бъде отменен указът за невъзможност за провеждане на преговори с Путин, издаден от Володимир Зеленски през октомври 2022 г. година, положително отговарят 32% от анкетираните. 37% смятат, че указът може да остане в сила, пише DW.

В същото време огромното мнозинство от жителите на Украйна е на мнението, че страната не бива да се съгласява с условията за "мир", предложени от Владимир Путин. 83% са заявили, че няма да се съгласят с извеждането на украинските войски от териториите на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области. 7

7% са се обявили против снемането на международните санкции на Русия, наложени ѝ заради войната.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
роси
преди 1 час
писна ми от украйнците нагли нахални *** да се простят със завзетото Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 часа
*** манипулативни - украинците искат мир, но не при условията на Путин т.е. не искат да му отстъпват окупирани територии. Сигнализирай за неуместен коментар