fallback

Мъск ще помага на Тръмп да стане президент с $45 млн. месечно

Основателят на Tesla официално подкрепи кандидатурата на конкурента на Байдън

16.07.2024 | 07:03 Автор: Тодор Петров

Милиардерът Илън Мъск планира да отделя по около 45 млн. долара всеки месец за нов фонд, подкрепящ Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Даренията му ще отидат в политическа група, наречена America PAC, която ще се фокусира върху насърчаване на регистрацията на избирателите, ранното гласуване и изпращането на бюлетини по пощата сред жителите на колебаещите се щати преди общите избори през ноември, съобщи "Вашингтон пост".

Мъск е един от няколкото големи поддръжници на новия фонд. Според съобщенията сред другите са съоснователят на Palantir Джо Лонсдейл, бившият посланик на САЩ в Канада Кели Крафт и инвеститорите в криптовалути Тайлър и Камерън Уинкълвос.

Основателят на Tesla официално подкрепи кандидатурата на Тръмп за президент на САЩ на 13 юли, след като бившият президент беше нападнат на политически митинг в Бътлър, Пенсилвания.

"Напълно подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване", написа Мъск в социалната медийна платформа X, която придоби през 2022 г., информира БГНЕС.

Въпреки че индивидуалните дарения за кампании в САЩ са ограничени до 3300 долара на човек, вратички в системата за финансиране на кампаниите позволяват на политическите мегадонори да допринасят за фондове, известни като комитети за политически действия или "PACs", които подкрепят кандидатите.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback