fallback

Тръмп след опита за покушение: Трябваше да съм мъртъв

Той беше улучен от стрелец в ухото

15.07.2024 | 09:27 Автор: Беатрис Младжова

След опита за убийство кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред "Ню Йорк Поуст", че "е трябвало да бъде мъртъв".

"Не трябваше да съм тук, трябваше да съм мъртъв", каза Тръмп в интервю за "Поуст" на борда на самолета си на път за Милуоки за Националния конгрес на Републиканската партия, където трябва да бъде утвърден като кандидат за президент на партията.

Той разказва за това "много сюрреалистично преживяване" с бяла превръзка на дясното си ухо. 78-годишният Тръмп беше улучен в ухото от стрелец на предизборен митинг в събота. Той остана с окървавено лице, докато един случаен наблюдател беше убит, а други двама души бяха ранени.

Тръмп заяви, че е щял да бъде мъртъв, ако не е наклонил леко главата си надясно, за да прочете таблица за нелегалните имигранти, докато е говорил на митинга.

Снимката на Тръмп, вдигнал предизвикателно юмрук, докато агентите го извеждат, попадна на първите страници на вестниците по света и се разпространи вирусно в социалните мрежи, предаде БГНЕС.

"Много хора казват, че това е най-емблематичната снимка, която някога са виждали. Те са прави и аз не умрях. Обикновено трябва да умреш, за да имаш емблематична снимка", коментира кандидатът за президент.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback