fallback

Тръмп след опита за убийството му: Единствено Бог предотврати немислимото

Призова американците да се обединят

14.07.2024 | 16:30 Автор: Толя Стоянова

По думите на Доналд Тръмп Бог е предотвратил убийството му и му и помогнал да оцелее. Тръмп призова американците да се обединят.

"Единствено Бог предотврати немислимото", заяви кандидатът за Белия дом в социалните мрежи и призова сънародниците си да се обединят, за да "не позволят на злото да победи".

На 13 юли Тръмп беше улучен в ухото при опит за убийство от въоръжен мъж на предизборен митинг. Инцидентът е на път да засили политическото напрежение преди президентските избори в САЩ. Стрелецът и един минувач бяха убити, а двама зрители - тежко ранени.

Президентът Джо Байдън, който ще се изправи срещу Тръмп в дълбоко поляризираните президентски избори през ноември, заяви, че "в Америка няма място за такъв вид насилие".

"В този момент е по-важно от всякога да се обединим и да покажем истинския си характер на американци, като останем силни и решителни и не позволим на злото да победи", написа Тръмп в социалната си платформа Truth Social ден след стрелбата, цитиран от БГНЕС.

Той още потвърди, че ще присъства на Националната конвенция на републиканците, която започва в понеделник (15 юли) в Милуоки, Уисконсин. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback