fallback

Простреляха Тръмп при опит за убийството му по време на митинг в САЩ

ФБР определи стрелбата като опит за покушение

14.07.2024 | 07:28 Автор: Тодор Петров

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп бе прострелян в ухото при опит за убийство от въоръжен мъж на предизборен митинг в събота. Той бе изведен от сцената с окървавено лице след стрелбата в Бътлър, Пенсилвания, докато стрелецът и случаен минувач бяха убити, а двама зрители ранени критично.

Тръмп падна на пода, докато агенти от Тайните служби се качиха на подиума, наобиколиха го и го изведоха от сцената до близкото превозно средство.

Кандидатът на републиканците вдигна предизвикателно юмрук към тълпата, докато го прибираха на безопасно място, а след това каза: Бях прострелян с куршум, който проби горната част на дясното ми ухо.

ФБР определи стрелбата срещу Доналд Тръмп като опит за покушение, предаде CNN.

"Тази вечер се случи това, което наричаме опит за убийство срещу нашия бивш президент Доналд Тръмп. Това все още е активно местопрестъпление", каза Кевин Роджек, специален агент, отговарящ за полевия офис на ФБР в Питсбърг, пише БГНЕС.

Властите работят трескаво, за да се опитат да идентифицират лицето, което е направило това, както и мотивите, които се крият зад извършеното. Роджек помоли обществеността да поднесе всяка информация, която може да помогне.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback