Без активен фронт е пожарът в Гърция, затворил магистралата до Солун

Движението се пренасочва до момента

14.07.2024 | 07:19 Редактор: Тодор Петров
Без активен фронт е пожарът в Гърция, затворил магистралата до Солун

Без активен фронт е пожарът, който избухна вчера в горска местност в района на Лагадас в Солун. Сухопътните сили остават на място, а движението се пренасочва до момента.

Пожарът е избухнал около 14:00 часа в горска местност в района на Лагада, по-точно на височината на 37-ия км на магистралата Солун - Серес. Още от първия момент за потушаването на огъня са мобилизирани сили на пожарната, които са подпомогнати, за да бъде овладян огънят.

Трудното местоположение и фактът, че пламъците горят от двете страни на пътя, затрудняват работата на огнеборците, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

За огнения фронт в Лагадас бяха мобилизирани 96 пожарникари с 5 групи пешеходци с 25 превозни средства. Спускането на вода от въздуха е извършено от два самолета и три хеликоптера. Автоцистерни и техника на общината помагаха на пожарникарите в работата им.

Заради пожара националната магистрала Солун - Серес беше затворена. На място имаше екипи на Пътна полиция, които пренасочваха движението на автомобили към пътен възел Лъчана. 

Превозните средства се отклоняват на височината на разклона Лагана и към старата магистрала Солун - Серон, докато на камионите, идващи от Промахон, беше забранено да преминават през старата магистрала от съображения за безопасност и се насочваха през Драма.

Автомобилите, идващи от границата с България, бяха отклонявани по обиколни маршрути през селата Евангелистрия, Кефалохори и Калокастро. 

Снимка: БГНЕС