Масиран руски обстрел разтърси Херсон

Водоснабдяването в района може да бъде засегнато

13.07.2024 | 07:18 Редактор: Толя Стоянова
Масиран руски обстрел разтърси Херсон

Армията на Русия е извършила масиран обстрел на град Херсон, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация. Атаката е била насочена към централния квартал "Днепър" и е продължила около час, информира Роман Мрочко в Telegram.

"По чудо никой не е пострадал", добави той.

Публикацията включваше кадри на срутени и силно повредени сгради. Мрочко заяви, че щетите по инфраструктурата означават, че водоснабдяването в района може да бъде засегнато, но и че възстановителните работи продължават.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила пет крилати ракети и 11 дрона, насочени към градове в Украйна през нощта срещу петък, каза командващият на военновъздушните сили на страната. Ракетите са били изстреляни от Саратовска област в Южна Русия и свалени над украинските области Хмелницки, Сумски и Черкаски, предаде генерал-лейтенант Николай Олешчук в Telegram.

По думите му са били изстреляни общо 19 безпилотни летателни апарата, а 11 са свалени над Николаев, Киев, Виница, Хмелницки, Херсон и Сум. Останалите осем дрона са били изгубени, но вероятно са били само фиктивни дронове, предназначени да претоварят противовъздушната отбрана, предаде БГНЕС.

Трима цивилни бяха ранени от мина в източната украинска област Харков. Областната военна администрация съобщи, че това е станало в село Старица, на около 46 км от град Харков и само на няколко километра от руската граница. Ранените са двама мъже на възраст 18 и 63 години и жена на 43 години.

Снимка: БГНЕС